Βιολογικά Προϊόντα

Καλύτερη γεύση & άρωμα

Τα βιολογικά τρόφιμα εμπεριέχουν μικρότερη ποσότητα νερού λόγω του μεγαλύτερου ποσοστού στερεού υπολείμματος και περισσότερη «σάρκα», έτσι έχουν εντονότερο άρωμα και πλουσιότερη γεύση σε σύγκριση με τα συμβατικά τρόφιμα.

Αντικαρκινικό ρόλο

Η υψηλότερη περιεκτικότητα βιταμίνης C στα βιολογικά φρούτα & λαχανικά αναστέλλει το σχηματισμό καρκινογόνων νιτροζαμινών στον ανθρώπινο οργανισμό. Επιπλέον τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας έχουν μειωμένες συγκεντρώσεις νιτρικών αλάτων, συστατικά των οποίων η αυξημένη κατανάλωση έχει κατηγορηθεί με την εμφάνιση καρκίνου του στομάχου και λευχαιμίας.

Υψηλότερη θρεπτική αξία

Τα φρούτα και τα λαχανικά βιολογικής γεωργίας έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, φαινολικές ενώσεις, απαραίτητα αμινοξέα και ολικά σάκχαρα. Εκτός αυτού συγκεντρώνουν μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου, μαγνησίου και φωσφόρου. Τέλος μπορεί τα βιολογικά λαχανικά να περιέχουν µικρότερη ποσότητα πρωτεΐνης σε σχέση με τα συμβατικά, όµως είναι µεγαλύτερης βιολογικής αξίας, µια και περιέχει σηµαντικότερες ποσότητες απαραίτητων αµινοξέων.

Προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον

Η βιολογική γεωργία σέβεται τη φύση και προστατεύει το περιβάλλον βελτιώνοντας τη γονιμότητα του εδάφους καθώς και την ισορροπία μεταξύ των οικοσυστημάτων, αφού δεν γίνεται χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, αντιβιοτικών ή ορμονών.

Πιο ασφαλή από τα συμβατικά

Τα βιολογικά προϊόντα συμβάλλουν στην προστασία όχι μόνο του καταναλωτή αλλά και του παραγωγού. Η πλειοψηφία των βιολογικών (94-100%) δεν περιέχει υπολείμματα φυτοφαρμάκων, βαρέων μετάλλων νιτρικών ενώ τα χημικά παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή συμβατικών προϊόντων ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών ασθενειών.